Mini fotogalerija
 
 
Nega lica - Kozmetički tretman masne kože


Od svih tipova kože, masna koža je najosetljivija vrsta zbog pojačanog rada lojnih žlezda koje povećavaju mogućnost začepljenja pora na koži. Ako prljavština uđe u pore, odumrle kožne ćelije i bakterije ostaju tamo zarobljene pa se često javljaju crvene izbočine na licu. Osobe sa masnom kožom često "ratuju" sa bubuljicama i aknama.


Ova vrsta kože je uslovljena genetskim faktorima i nivoom polnih hormona u organizmu, čija neravnoteža dovodi do preteranog stvaranja sebuma.

Prednost masne kože je ta što ona sporije stari zbog višeg nivoa hidratacije. Upoređujući je sa suvom ili osetljivom kožom, ona duže ostaje mlada, a starenjem se postojeća situacija samo poboljšava.

Prilikom nege masne kože najvažniji potez je temeljno, ali ne i agresivno, čišćenje lica i to dva puta dnevno. Od velike je važnosti svakodnevna i pravilna nega jer se čestice prašine i smoga više lepe za kožu. Zbog toga je obavezna jutarnja i večernja nega lica. Blagi tonik i gel za umivanje niske pH vrednosti, bez ulja i alkohola, ukloniće višak masnoće, a paralelno će očuvati površinski sloj kože Vašeg lica.


Usled pojačanog rada lojnih žlezda dolazi do pojave mitisera, gnojanica i čvorića. Ovakva koža zahteva redovnu kozmetičku negu i to:


- skidanje masnoće i nečistoće sa lica,

- piling, da bi se uklonile mrtve ćelije sa površine kože,

- čišćenje blagim tonikom,

- u zavisnosti od godina i stanja kože, koriste se voćne kiseline,

- parenje kože,

- manuelno odstranjivanje komendona i mitisera,

- tretiranje kože visoko frekventnom strujom koja umiruje i dezinfikuje kožu,

- nanošenje adstrigentne maske,

- aplikacija odgovarajuće kreme.
 
 
Copyright© 2012 Kozmetički salon "3M" Novi Sad - All Rights Reserved | Design by SlaVuj